Perfekt mad til Ancistrus sp. unger

Forfatter: Jacob Lihn
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 20/12-2009 20/12-2009
Oprettet under: Maller
 Del

Perfekt mad til Ancistrus sp. Unger


Jeg er nok bare en af de brugere som har fået Ancistrus sp. unger.

Efter at have spurgt rundt omkring ved nogle, som havde opdrættet mange Ancistrus unger, fandt jeg ud af at mallerne er vilde med grønt i foderet, og derfor ville jeg lave noget godt frostfoder til de kære unger.


Jeg fik et lille tip om at dette var godt til dem:


Ærter – dem elsker de åbenbart, bare fordi der er grønt til dem.
Spinat – ja det er også grønt, så det er bare guf.
Flagefoder – ja, det kan også bruges, for der er massere af vitaminer i det og det er godt til de små unger.


Så jeg købte følgende:


fine ærter – de skal være fine for ellers vil mallerne ikke spise dem, (har jeg ladet mig fortælle), de frosne er fine.
Hakket spinat – hakket blanceret spinat kan købes frossent og er rigtig godt.
Flagefoder – der tog jeg bare noget helt almindeligt all-round foder til selskabsfisk.

Til ”retten” skal du bruge følgende:


Stavblender med tilhørende bæger
En ske
Ærter
Spinat
Flagefoder
Stor pose, (alt efter hvor stor portionen er, jeg bruger 11 liters fryseposer
Noget at tørre fingre i
Fremgangsmåde:


Jeg bruger ca. 400 ml. ærter, og 5 klumper hakket spinat, og kommer det i mit bæger til stavblenderen.. (Husk ikke at fylde bægeret helt op). Så lader jeg det stå at tø op, og kommer en lille smule vand i, som både hjælper optøningen med at gå hurtigere, og det er et godt bindemateriale når det skal fryses. Nu skal der ellers bare blendes med mors stavblender. Derefter det tager jeg ca. 50 ml. flagefoder i bægeret, med de blendede ærter og spinat. Så bruger jeg bare skeen til at blande flagefoderet i grøden.


Når det hele er blandet godt, så tager man skeen igen og kommer den nu dejlige grød over i fryseposen. Når man har kommet det over i posen, så trykker man grøden godt ud i posen så der er et ligeligt lag i hele posen, så man kan brække et stykke af når det er frossent. Altså ca. 3-5 mm. tykt.

Så er dit mallemad næsten færdigt, det skal nu bare i fryseren, og når det er frossent, så er du ellers klar til at servere din nye delikate ret for mallerne. Når du serverer retten, så kan du nemt brække et stykke af den frosne plade, og fodre med det, så nemt er dét.Gode ting at spørge om og huske på:

Husk lige at spørg mor/kvinden i huset om lov til at låne stavblenderen.
Husk at det hakkede spinat og ærterne er tøet op inden du starter med at blende, ellers kan det blive en sej omgang.
Husk at have noget liggende ved siden af som godt må blive grættet til med lækkert malleguf, for du vil helt sikkert få det på fingrene.
Husk ikke at fylde dit bæger til blenderen helt op, for det kan godt sprøjte lidt, (mor bliver ikke glad hvis det kommer på væggen).
Husk ikke at lave laget i posen for tykt, så du ikke kan brække stykker af.
Husk du skal have nok plads i fryseren til du kan haveposen liggende plant, så grøden ikke ryger ned i den ene ende.Mallemaden er rigtig god, for malleungerne lærer hurtigt at sætte pris på den lækre ret, de vokser meget stærkt og trives godt. Husk at fodre småt med det, et par gange om dagen.


Du skal dog huske, at du ikke skal fodre alt for meget med det, for det sviner meget, så et stort filter er en god idé. Når det er tøet op, går alt det du har blendet jo i opløsning, og mallerne spiser sikkert ikke hver en stump. Så foder lidt, men ofte. Ellers kan jeg ikke se noget negativt i foderet, som fungerer super godt hjemme hos mig.


Hvis du har spørgsmål vedrørende artiklen, så er du velkommen til at sende mig en mail.


Mvh.

Jacob Lihn