Cichlide-nyt april 2005

Forfatter: Esben
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 27/05-2010 27/05-2010
Oprettet under: Generelt
 Del

Hej venner,

så er det igen blevet tid til en lille opdatering af hvad der sker ude i den store cichlideverden.

Mange akvarister har rettet deres syn mod cichliderne som deres fortrukne ynglingsfisk. Igennem den store viden af bøger og internettet har gjort at selv folk i mindre lande har tilsluttet sig cichlidehobbyen.

Når man først har stiftet bekendtskab med cichlidehobbyen, ved mange af os, at så er det svært at gå fra den igen. Så snart at man har prøvet at holde en gruppe cichlider, er der en ny gruppe som man finder interessant. Den ene dag er det store mellem amerikanske cichlider og måske den næste dag rovcichlider fra Malawi søen.

Der er så mange cichlider at vælge imellem, og rigtige vil cichlioter vil altid blive ved med at holde disse fantastiske fisk.

Hvad er der så sket i den store cichlide verden siden januar 2005:

Tanganyika søen:

Fra fangerne omkring Congo, er det ikke så problematisk mere, men der et stadig et farligt sted at fange cichlider, og der er stor kontrol ved den nordkysten. Der er områder der har været totalt lukket de sidste mange år. Andre fangsstationer langs områder ved Zambia, sydlige del af Congo, Tanzania og Burundi har stadig gang i eksporten.
En trist nyhed er at Thierry Brichard, der er søn af den store opdager og forfatter Pierre er død af kræft. Thierry var en dygtig dykker og bådstyre, der levede det meste af hans liv i Burundi ved Tanganyika søen. En stor vellidt mand, og en stor beundre af Tanganyika søens cichlider, der vil blive savnet.
Malawi søen:

Sæsonen er for alvor blevet åbnet i Malawi søen. Der er bliver trukket fra alle uafhængige dykker, hvor at stort set alle de importerende lande modtager sendinger i øjeblikket. Eksporten har virkelig livet op, og mange undre sig over hvordan at det vil ende. Fisk fra Mozambique, Tanzania og Malawi er ofre for at man totalt ignore de nationale grænser.
Victoria søen:

Der er stadig få fangststationer rundt omkring Victoria søen. Lignende arter er blevet fanget i nærheden af søen. Den bedste måde at få fast fat i Victoria cichlider er at man får opbygget gode opdrætter faciliteter.
Vest Afrika:

De eksportende lande i Vest Afrika er gode til at slå til, mens der er efterspørgelse på cichliderne derfra. Fisk fra Cameroon, Guinea, Nigeria og Congo bliver fanget og eksportet. Der er et rigtig godt og stort udvalgt hos fangststationerne.
Sydamerika:

Der er igen begyndt at blive fanget fisk, og der er ved at komme et pænt antal fra de forskellige områder i Syd Amerika. Sæsonsmæssigt fanger man Apistogramma, Diskus og geddecichlider. Mange specialordre og andre nyheder bliver i øjeblikket eksporteret.
Min kilde og tilladelse til at bruge disse oplysninger er Laif DeMasion fra Cichlid news magazine Eksternt link www.cichlidnews.com

Mange cichlide hilsner
Esben <><