Cichlide-nyt januar 2005

Forfatter: Esben
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 27/05-2010 27/05-2010
Oprettet under: Generelt
 Del

Der er sket meget fra oktober 2004 til januar 2005. Mange cichlider har ændret deres videnskabelig navn, og det er derfor svært at følge med i de nye navne, der er dog kommet en del gode nye bøger af gode forfattere, som kan hjælpe os med at holdes os up to date med de nye navne.
Hold jer væk fra designer cichlider, der har et smart navn istedet for en fangstlokalitioner. Navnet er måske et i dag og et andet et imorgen.

Her er hvad der er sket i den store cichlideverden indtil januar 2005:

Tanganyika søen:

Der er blevet fundet og exporteret mange nye arter fra alle steder i Tanganyika søen, dog på undtagelse af Congos kystlinie.
Nogle af exportørerne har snoet sig igennem den sidste tid, eller de slet ikke fanger nye arter. Den store konkurrence mellem dem har gjort at der bliver gjort mere og mere for at finde nye arter og nogle billigere priser til cichlideakvaristerne.
Malawi søen:

Exportørerne tøffer op langs Malawi søens kyster for at finde nye cichlidearter.
Der er kommet stor aktivitet fra Mozambiques og Tanzania kysten. Der bliver opdrættet mange arter fra kommicielle cichlidefarme.
Victoria søen:

Nogle få varianter har fundet vej til europæiske opdrættere. En del arter bliver dog stadig opdrætte på cichlidefarme, men antallet bliver mindre og mindre, da der er mangel på efterspørgelse. Der er ikke blevet exporteret nogle nye arter i år.
Vest afrika:

Fangststationerne i Vest Afrika er i fuldt sving. Congo, Nigeria og Cameroon har aldrig exporteret så mange cichlider som de gør nu. Der er især mange nye spændende arter som dukker op.
Sydamerika:

Exportørerne fra Sydamerika meddeler at der er stor efterspørgelse efter Cichlasoma arterne, dværg cichlider og Discus varianter. Discus fans bør holde sig til den kendte navne istedet for ny og ikke godkendte salgsnavne.
Min kilde og tilladelse til at bruge oplysninger er Laif DeMason fra Cichlid news magazine
Eksternt link www.cichlidnews.com

mange cichlide hilsner
Esben <><