Hvad er nyt - april 2004

Forfatter: Esben
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 27/05-2010 27/05-2010
Oprettet under: Generelt
 Del

Hej venner,

Her er hvad der er sket af nyheder fra januar til april 2004 ifølge Laif DeMason.
Det har været koldt i USA og resten af verden, hvilket har gjort at at der har været forsinkelser på fragten af fisk, da de har måttet tage særlig hånd om fragten.
Nogle opdrættere og eksportører har været mindre leveringsdygtige i forskellige arter fra Tanganyika søen.
Cichlide hobbyen er blevet større iforhold til hvad den har været tidligere, hvilket kan skyldes at det har været sværere at få fat i de forskellige arter.
Priserne på cichlider er noget lavere end hvad de før i tiden har været.
Her er så hvad der er sket af nyt i cichlideverdenen.

Tanganyika søen:

Den store nyhed er at nogle af de store opdrættere og eksportører i Tanzania og i Zambia har måttet lukke deres virksomhed. Denne udvikling er de tilbageblevne opdrættere glade for, da markedet nu ikke længere bliver er overmættet og priserne på Tanganyika cichlider stiger. I starten af 2004 er der kommet mange fisk fra Burundi, mens at der i Zambia og Tanzania er kommet et langt mindre antal fisk på markedet. Man er begyndt at fange fisk ved Congo.

Malawi søen:

Det ser ud til at gå godt med at få fisk fra hele Malawi søen. De mange nye arter som bliver fundet ved Malawis kyst ønskes velkommen i hobbyen. De små mbuna typer er mere populær end nogensinde før. Og der er også en stor interesse for de farverige Aulonocara typer.
Vestafrika:

Eksportører fra Guinea og Cameroon er godt med mht til opdagelsen af nye cichlidearter. De er klart med til at dække ethvert behov for cichlider fra denne område af verden. Regntiden i Congo kan dog give mindre fangster af riverine arterne fra Kinshasa. Men fra Nigeria skulle alt foreløbe som normalt.
Sydamerika:

Der er kommet mange spændende vildtfanget varianter af Geophagus, Symphysodon og geddecichlider fra Sydamerika.
Mange dværgcichlider af apistogramma slægten er blevet yderst populære.