Cichlide-nyt januar 2006

Forfatter: Laif DeMason
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 27/05-2010 27/05-2010
Oprettet under: Generelt
 Del

Så har vi endeligt et nyt år! Det syntes som m 2005 aldrig ville ende. Moder Natur har uddelt mange drøje hug rundt omkring i verden. Her i Miami, Florida måtte vi døje med to orkaners ødelæggelser på ét år. Den unge orkan Katrina oversvømmede mange af cichlidefarmene i det sydlige Florida, før hun modnedes og uddelte massive ødelæggelser i Louisiana og Mississippi. Orkanen Wilma kom derefter og ødelagde strømnettet i mere end fem amter i det sydlige Florida, så de fleste måtte klare sig uden elektricitet i to uger. Orkaner, oversvømmelser, skovbrande og jordskælv skabte også store forstyrrelser i andre dele af verden.
Har du dine backup-systemet til akvarierne på plads til vinterens komme? Uvejr kan afbryde strømmen og efterlade dine akvarier og fisk uden strøm. Vær parat til at operere i mindst 72 timer på dit eget backup-system, når katastrofen rammer!

Tanganyika-søen

Interessen, og heldigvis også forsyningerne, er stærk denne sæson. Fangster og eksport finder sted fra alle lokationer rundt om søen. I USA forbliver sneglehuslegerne, altolamprologus'er og andre substratlegere populære. Andre steder i verden er Tropheus og sandcichliderne stadigt populære. Jeg tror, der er noget for enhver!

Malawi-søen

Fangster og eksport forbliver stærke fra de fleste lokationer langs Malawi-søen. Aktiv søgning efter nye arter har frembragt den sædvanlige blanding af nye arter og ikke-så-nye arter. Mange 'nye' Aulonocara fanges faktisk mellem de mere rutinemæssige fangstområder, og ligner derfor bedre kendte arter en del; tiden vil vise, om nogle er forskellige nok til stadig at være interessante for akvarister. Opdrættede eksemplarer fås også i store mængder og i en bred vifte af arter og varianter.

Vestafrika

Eksporten fra de sædvanlige lande i Vestafrika fortsætter som normalt. Mens der ikke rapporteres om mange nye arter, er mange af de seneste eksporter stadigt ukendte for de fleste akvarister. Nogle af disse vestafrikanske arter opdrættes i større antal af forskllige specialister, så opmærksomheden omkring de mest populære skærpes.

Den nye verden

Adskillige eksporterende lande i Sydamerika befinder sig lige nu i lavsæsonen for fangst. Man kan imidlertid få mange opdrættede cichlider fra specialister i Den nye verden. Nogle arter, man ikke har set et stykke tid, blver ofte 'gen-introduceret', og nogle nyere varianter produceres i stort antal. Der synes altid at være rigeligt at vælge imellem, når det drejer sig om amerikanske cichlider!

Copyright 2006 Laif DeMason
Oversættelse MHasle 2006