Grøntfoder som synker

Forfatter: Dennis Holm Hansen
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 26/11-2009 26/11-2009
Oprettet under: Foder
 Del

Grøntfoder som synker

I mit akvarie har jeg en del grønt-spisere, dvs. maller, kuhli-ål og mollyer. Så i dag gik jeg i gang med at lave noget lækkert foder til dem, i stedet for at betale i dyre domme for grøntfoder i pilleform.

Min opskrift er som følger:

Jeg tog en agurk, noget salat og nogle ærter. Smed det i en blender med lidt vand, og blendede det til mos. Herefter tilføjede jeg en hel del havregryn, blendede det, og tilføjede mere havregryn indtil det blev til en tyk grød.

For at foderet skulle have noget konsistens og ikke bare blive opløst i samme øjeblik det ramte vandet, fordelte jeg grøden ud på en stor tallerken i et lag på ca. ½ cm. tykkelse, og puttede det i mikrobølgeovnen. Afhængigt af tykkelsen skal det så have 2 - 4 minutter i mikroen, indtil det bliver tykt og gummiagtigt.

Når det har stået og kølet af, kan man rulle grøden ud i små kugler, og enten fryse det, eller gå i gang med at fodre med det. De opvarmede havregryn sørger for, at kuglerne bliver holdt sammen, selvom de bliver puttet i vand, og fiskene er helt vilde med det.