Hjemmemøde - en ufuldstændig guide

Forfatter: Jette Rybak
Oprettet: 04/09-2008 04/09-2008
Sidst redigeret: 24/05-2010 24/05-2010
Oprettet under: Besøg og møder
 Del

Tanker før
Akvariehjemmemøder er ikke kun for profferne med de fantastisk lækre akvarier og de ekstremt sjældne VF-fisk.
De har bestemt også en berettigelse til almen hygge og erfaringsudveksling; måske skal du dog afholde dig fra at holde "åbent hus" for at fremvise dit ny-opsatte starterakvarium med få, hensygnende planter, 15 blandede selskabsfisk og godt med brunalger.
Der er dog ingen hverken skrevne eller uskrevne regler - et 50 l akvarium med en spændende fisk, et 250 l med en flot indretning, en reol med yngleakvarier, et stort akvarium med rovfisk - ja, hvad som helst, som man ønsker at dele med andre akvarister.

Skal vi nøjes med at se på fisk og akvarieindretning? Kan jeg selv (eller kender jeg én, der kan) bidrage med et interessant indlæg? Det kan f.eks. være genetik, en spændende fiskerejse, sygdomme i akvariet, heldigt opdræt af en vanskelig fisk, udveksling af foto-fif - mulighederne er legio.

Logistik og infra-struktur
Første skridt er at finde en egnet dag med et passende varsel. Undlad de mest oplagte konfirmationssøndage, ferieperioder, VM i fodbold og lignende.
En lør- eller søndag vil nok passe de fleste bedst.
Dernæst skal du overveje start- og sluttidspunkt. Hvis mødet starter tidligt, skal der nok inkluderes lidt frokost; dette skal jo ikke nødvendigvis være det store kolde bord og kan sagtens være på sammenskudsbasis. Et senere starttidspunkt vil nok medføre lidt kaffe- og tebrygning samt en enkelt kage eller så. Der kan opfordres til, at nogle af deltagerne medbringer hjemmebag. Nogle hjemmemøder slutter også med grillning af medbragt kød.
Alt kan lade sig gøre, det er bare mere hyggeligt med en øl eller vand, lidt chips eller slik etc. undervejs.

Du skal også finde ud af, om der skal være begrænsning på antal deltagere og melde dette ud, når du inviterer.
Er der specielle parkeringsregler i området? Skal der arrangeres afhentning fra nærmeste station? Hvornår går bussen? Har du lige fået ordnet gulvet, så gæsterne skal medbringe inde-fodtøj? Skal der ryges under emhætten i køkkenet eller udenfor? Bor du på 6. sal uden elevator? Slutter mødet på et bestemt klokkeslæt? Husk alle disse praktiske detaljer.

Det giver sig selv, at du selvfølgelig sørger for, at akvarierne præsenterer sig pænt. Eventuelle planter er trimmet, alger fjernet, ruderne er uden kalkpletter og fedtede fingre osv.

Byttecentralen
Det accepteres, at der laves aftaler om diverse bytteri af fisk, planter og akvarieting generelt i hjemmemødetråden. Hvis bytteriet når et vist omfang, skal du have plads og forhold til det under mødet. Måske skal medbragte fisk have luft og varme?

Er det din tur næste gang?

jery/september 2008
Der er ophavsret på tekst og billeder, som ikke må anvendes kommercielt