Lav din egen mad til cichlider

Forfatter: johan schultz/saolosi
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 19/12-2009 19/12-2009
Oprettet under: Foder
 Del

Dette er noget om, hvordan du laver din egen mad til dine cichlider.

Cichlidernes festmad

500 g fiskefars
250 g finthakket spinat
100 g mysis eller rejer
100 g ørred-/laksefoder

Bland det hele grundigt

Form farsen til boller
Kog bollerne
Køl dem af
Frys dem ned
Spinaten kan erstattes med alm. hovedsalat eller endnu bedre, friske mælkebøtteblade.


HUSK ALTID: Mælkebøtter må IKKE plukkes i vejkanten eller i umiddelbar nærhed af meget trafikerede veje. Vær sikker på, at de ikke er sprøjtet med gift og tag KUN de nyeste blade. Det grønne i denne opskrift kan anvendes frisk eller tørret.

HUSK: Frys ALDRIG optøet foder ned igen.


Cichlide klassiker.

Du tager:
250 g okselever
7 spiseskefuld Nestlé Baby havregrød
3 spiseskefuld hvedeklid
3 spiseskefuld FINTHAKKET spinat (eller andet grønt, se foregående afsnit)
spiseskefuld havsalt (ALDRIG køkkensalt)
Leveren udvandes omhyggeligt
Leveren hakkes 2 gange i kødhakkeren
Al væske sies fra farsen
Alle ingredienser blandes godt, til du har en fast pasta.
Pastaen fyldes i små glas og pasteuriseres i ovn i 30 min. ved 130 c.
Luk glassene tæt. I uåbnet tilstand kan de holde flere måneder i køleskab.
Når du har åbnet et glas, skal det bruges i løbet af 8 max. 10 dage