Lamprologus callipterus

Billeder

Lamprologus callipterus

Vis alle billeder

Varianter
Findes udbredt i hele søen - ingen varianter kendes
Generel beskrivelse
Lamprologus callipterus er den største sneglehusleger i Tanganyika søen med en helt utrolig kønsforskel - hannerne bliver op til 16 cm, mens hunnerne normalt ikke overstiger 5 cm og det siger sig selv at kun hunnen kan være i sneglehusene. Hannerne er i stand til at bære sneglehusene i munden og de stjæler ofte sneglehuse fra hinanden.

L. callipterus findes i de områder af søen hvor strømmen er knap så stærk og hvor tusinder af tomme huse fra Neothauma snegle er stedt til hvile. Den lever hovedsagligt af krebsdyr og invertebrater, men er stort set altædende.

Et akvarium til L. callipterus skal være rimeligt stort - en enkelt han og nogle hunner kan gå i et 150 liters akvarie, men skal det indeholde flere hanner, skal man op på minimum et 325 liters akvarie.

Læs mere om Lamprologus callipterus her på siden under Artikler
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Voksne hanner samler sneglehuse - op til 40 - i en klynge der forsvares heftigt mod andre hanner, der konstant prøver at stjæle hinandens sneglehuse. I klyngen holder hannen et harem på op til 20 hunner, han skiftevis parrer sig med. I klyngen af hunner findes også små hanner, der forbliver små og ligner hunnerne på en prik, og prøver at parre sig med hunnerne uden den store han ser det. Når ungerne er omkring 3 cm forlader hannerne klyngen og samler sig i små grupper for søge føde på klippekysten og når de får en længde af ca. 7 cm samler de små grupper sig til store stimer, der drager hærgende gennem overgangszonen mellem klippekysten og sandbunden og æder alt på deres vej, inklusive andre cichliders yngel. Når hannerne bliver kønsmodne, starter de med at samle sneglehuse og historien kan begynde forfra.

Antal unger
15

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger nask (Inaktiv)
Bruger Søren Helweg (Inaktiv) 20/01-2012 20/01-2012Beskrivelse
Bruger lassevkb
Bruger fru mortensen (Inaktiv)
Bruger Olmo (Inaktiv)
Bruger opeka
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Sneglehusleger

Videnskablig beskrevet
Boulenger, 1906

Udseende
Størrelse han
16

Størrelse hun
5

Varianter
Findes udbredt i hele søen - ingen varianter kendes

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
180

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version