Lithochromis sp. "black ukerewe"


Generel beskrivelse
Som navnet indikerer kommer denne cichlide fra Ukerewe-regionen. Her kender man den fra adskillige steder. Der findes ikke farvevariationer af dem, men deres kropsdybde variere dog fra lokaliteterne. Deres underkæbes længde variere også. De kendes især fra Gana Island og Bihiru Island.

Det er en mørk cichlide der tilhøre Pseudonigricans-komplekset. Den har en ret aflang krop og er ikke nær så høj som de resterende fra sit kompleks.

Dominerende hanner er kulsorte, mens de ikke-dominerende iklæder sig en grålig dragt. Hos de ikke-dominerende individer kan man også ane deres utydelige lodrette striber.

I Victoriasøen lever de på 2-6 meters dybde ved smalt stigende stensætninger. Dog ser man dem ved Gana Island ved mere stejle stenformationer. Man er endnu ikke sikker på hvad de lever af, men deres tandsæt tyder på at hovedfoderet er insektlarver, og muligvis zooplankton.

Såvidt jeg ved er den aldrig blevet eksporteret. Man må formode hannerne er ret aggressive. Det er derfor vigtigt med en god flok hunner til hver han. Akvariet skal dekoreres med en del gemmesteder ved hjælp af stensætninger.

Kilder: Ole Seehausen - Lake Victoria Rock Cichlids.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Kendes ikke.

Info
Type
Cichlider, Victoria - Uddøde arter

Udseende
Farver
Hannerne har 4-5 lodrette sorte utydelige striber. Dominerende hanner er kulsorte mens ikke-dominerende hanner får en mere mat grålig farve. De har utydelige rødlige nuancer på spidserne af finnerne. Hunnerne er gul/brunne over hele kroppen.

Størrelse han
10

Størrelse hun
8

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version