Neochromis sp. "cross dresser"


Generel beskrivelse
Neochromisp sp. "cross dresser" lever ved Entebbe i den nordlige del af Victoriasøen ved Uganda. Entebbe er en by som ligger på fastlandet i den lidt nord/østlige del af søen. Her finder man ret store stenblokke og en del forskellige Mbipi-arter.

Det er en ret aflang Mbipi. Det er noget af det eneste som gør den synlig i forhold til andre Neochromis-typer, da den har meget traditionelle farver. Mange frygter, at denne Mbipi i akvariehandlen går under forkerte navne, da folk forveksler den med andre. Allerede i 70'erne blev den eksporteret til Sverige og i nyere tid er den kommet til Tyskland, så den skulle være mulig at få fat på for akvaristen. Men der er rigtig mange fra Neochris-stammen som minder meget om hinanden, og som kan være svære at skelne imellem.

Selvom den har været i hobbyen i lang tid, er det stadig ikke en cichlide der vides særlig meget om. I akvariet skal man have en del skjulesteder. De bør laves ved at gengive dens biotop som består af store stenflader.

Hannerne er ret aggressive og kræver, at de holdes med masser af hunner i akvariet. Ellers bliver det for hårdt for hunnerne, at modstå hannens store aggressivitet. Hannerne er derudover ret territoriale, og lukker kun hunner ind i deres territorie.

Vil man holde den sammen med andre arter, skal det være noget aggressive og robuste nogle. Derudover skal man være sikker på de ikke vil krydse, da dette meget let forekommer. Som akvarist bør man have en stor erfaring før man holder denne meget flotte Mbipi.


Kilder: Ole Seehausen - Lake Victoria Rock Cichlids.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Parrigen sker ved at hannen lokker hunnen ned til sit territorie hvor de parre sig ved tail-chasing. Hunnen er mundruger.

Antal unger
20-40

Info
Type
Cichlider, Victoria - Uddøde arter

Udseende
Farver
Hannerne har en blå/sort grundfarve med mørke lodrette striber. Dens rygfinne er rød.

Størrelse han
12

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version