Apistogramma baenschi

Billeder

Generel beskrivelse
Dette er en af de flotteste fisk jeg har haft i mine akvarier. Den er flot og har masser af personlighed. Men jeg vil ikke anbefale den til nybegyndere, da den kan være ret svær at holde. Den kan være rigtig aggressiv over for artsfæller og andre beboere i akvariet. Akvariestørrelsen skal derfor være mindst 80 liter. Og der skal være plads til dem, da de kan optage ret meget plads.
Det er en fantastisk fisk, og jeg tror jeg vil have mindst et par i al den tid jeg kommer til at have akvarier. Jeg har endnu ikke forsøgt mig med opdræt, men det kommer helt sikkert en dag.

Hannerne har lange finneforlængelser og er klart mere farverige. Hannernes halefinne lidt lige som Ap. nijssenis.. Hunnerne er lidt mindre og har en klar til mat gul farve på kroppen med sorte, gennemgående striber.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
æggene i huler. Hav derfor altid huler og rødder i akvariet. Øvrigt omkring opdræt og yngel: Ap. baenschi kræver blødt og surt vand for at yngle. pH skal ikke meget over 6, hvis man vil have dem til at yngle.

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Handelsnavn
Inka Dværgcichlide

Videnskablig beskrevet
Römer, Hahn, Römer, Soares & Wöhler, 2004

Adfærd
Middel

Udseende
Farver
Hannerne er blå på det meste af kroppen, men den blå farve ender ud i gul op mod hovedet. Svage sorte, gennemgående striber ned gennem kroppen på både hanner og hunner.

Størrelse han
8

Størrelse hun
7

Optimale Forhold
Min. temperatur
25

Max. temperatur
28

Min. pH
6,5

Max. pH
7,2

Min. akvarie
80

Holdes bedst som
par

Foder
Foder:
Kilder og forfatter
Forfatter
Tobias Møntegaard

Udskrift venlig version